01 -
Umyj i osusz piersi z kurczaka, a następnie pokrój je na paski o szerokości 2-3 cm.
02 -
W dużej misce połącz miód, musztardę Dijon, oliwę z oliwek, posiekany czosnek, sól i pieprz, a następnie dokładnie wymieszaj.
03 -
Włóż pokrojone paski kurczaka do miski z marynatą i dokładnie obtocz w niej kurczaka. Przykryj miskę folią i odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
04 -
Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj blachę do pieczenia, wykładając ją papierem do pieczenia.
05 -
Po marynowaniu, obtocz paski kurczaka w bułce tartej.
06 -
Ułóż panierowane paski kurczaka na blasze i piecz przez 20-25 minut, obracając je w połowie pieczenia.
07 -
Podawaj na ciepło z sosem miodowo-musztardowym jako dipem oraz ulubionymi dodatkami.