01 -
Ubij śmietankę z cukrem mikserem, aż stanie się gęsta i sztywna.
02 -
W osobnej misce zmiksuj miękki twaróg, by był gładki i kremowy.
03 -
Do twarogu dosypaj stopniowo mieszankę budyniową, miksując po każdym dodaniu, aż wszystko dobrze połączy się.
04 -
Delikatnie wmieszaj ubitą śmietankę do twarogowej masy, żeby wszystko było jednolite.
05 -
Wymieszaj dokładnie pokruszone ciasteczka z roztopionym masłem, aby masa była wilgotna.
06 -
Masę ciasteczkową wciśnij mocno na dno foremki 20×20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
07 -
Wstaw spód do lodówki lub zamrażarki, aż się dobrze zwiąże i nie będzie miękki.
08 -
Wylej bananową masę równomiernie na schłodzony spód i rozsmaruj.
09 -
Przykryj folią spożywczą i zostaw w chłodzie na minimum 8 godzin lub na całą noc, żeby stężało i smaki się dobrze przegryzły.
10 -
Wyjmij z formy i pokrój na 9 porcji. Możesz dodać bitą śmietanę i plasterki banana. Podawaj schłodzone.