Wilgotny z bananami i owocami (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Główne składniki

01 - 2 jajka
02 - 140 g miękkiego masła
03 - 120 ml mleka
04 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
05 - 180 g mąki pszennej
06 - 100 g zmielonych migdałów
07 - 3 banany (im bardziej dojrzałe, tym słodsze)
08 - 140 g brązowego cukru
09 - 100 g malin (świeże lub mrożone)

→ Do podania

10 - Cukier puder do dekoracji

# Sposób Przygotowania:

01 - Banany rozgnieć widelcem na papkę i dodaj do masy jajecznej.
02 - Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj zmielone migdały, a na końcu wlej mleko i delikatnie wymieszaj.
03 - Zmiksuj masło z cukrem na kremową masę, a następnie dodawaj jajka, jedno po drugim.
04 - Na koniec delikatnie wmieszaj maliny i wlej gotowe ciasto do natłuszczonej formy, wyrównując powierzchnię.
05 - Piecz w temperaturze 180°C przez około 50-60 minut. Po wyjęciu z pieca sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone, wystudź je, a potem obsyp cukrem pudrem.

# Uwagi:

01 - Jeśli chcesz, by ciasto było bez laktozy, zamień mleko na jego alternatywę bezlaktozową.
02 - Banany im dojrzalsze, tym nadają ciastu więcej słodyczy. W takim przypadku możesz zmniejszyć ilość cukru.