Brownie czerwony aksamit (Wersja Do Druku)

Wilgotne kwadraty czerwonego aksamitnego brownie z kakaowym smakiem, świetne na małą słodkość.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Masło i czekolada

01 - 57 gram pokrojonej półsłodkiej czekolady
02 - 170 gram roztopionego niesolonego masła

→ Słodziki i aromaty

03 - 2 duże jajka
04 - 7,5 ml czerwonego żelowego barwnika spożywczego
05 - 10 ml ekstraktu waniliowego
06 - 250 gram cukru kryształu
07 - 5 ml białego octu

→ Suche składniki

08 - 1,25 ml soli
09 - 15 gramów kakao bez cukru
10 - 156 gramów mąki pszennej uniwersalnej

→ Dodatki opcjonalne

11 - 90 gramów białych kropelek czekoladowych

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 175 stopni Celsjusza. Wyłóż blaszkę 20x20 cm papierem do pieczenia.
02 - W mikrofali w 30-sekundowych kawałkach roztapiaj masło razem z półsłodką czekoladą, mieszaj aż będzie gładkie.
03 - Wsyp cukier do czekoladowej mieszanki i wymieszaj. Dodawaj jajka pojedynczo, mieszając po każdym. Wrzuć wanilię, ocet i czerwony barwnik i zamieszaj.
04 - W osobnej misce przesiej kakao, mąkę i sól.
05 - Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych i mieszaj tylko do połączenia. Jeśli chcesz, wmieszaj białe krople czekoladowe.
06 - Masę równomiernie rozprowadź w blaszce. Piecz 30-35 minut do momentu gdy patyczek wbity w środek wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami.
07 - Odczekaj aż ciasteczka całkiem wystygną w formie, pokrój na 16 kawałków. Możesz polać roztopioną białą czekoladą i dać jej zastygnięcie.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Wybierz dobry czerwony barwnik, żeby smak red velvet był mocniejszy. Nie piecz za długo, żeby nie wysuszyć. Białe krople to opcja, można pominąć dla klasyki.