01 -
Nastaw piekarnik na 175 stopni Celsjusza. Wyłóż blaszkę 20x20 cm papierem do pieczenia.
02 -
W mikrofali w 30-sekundowych kawałkach roztapiaj masło razem z półsłodką czekoladą, mieszaj aż będzie gładkie.
03 -
Wsyp cukier do czekoladowej mieszanki i wymieszaj. Dodawaj jajka pojedynczo, mieszając po każdym. Wrzuć wanilię, ocet i czerwony barwnik i zamieszaj.
04 -
W osobnej misce przesiej kakao, mąkę i sól.
05 -
Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych i mieszaj tylko do połączenia. Jeśli chcesz, wmieszaj białe krople czekoladowe.
06 -
Masę równomiernie rozprowadź w blaszce. Piecz 30-35 minut do momentu gdy patyczek wbity w środek wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami.
07 -
Odczekaj aż ciasteczka całkiem wystygną w formie, pokrój na 16 kawałków. Możesz polać roztopioną białą czekoladą i dać jej zastygnięcie.