01 -
Nastaw piekarnik na 175 stopni i wyłóż kwadratową formę 20x20 cm papierem do pieczenia.
02 -
Wymieszaj delikatnie suche składniki z mokrymi, tylko do momentu połączenia, żeby nie przesadzić z mieszaniem.
03 -
Jeśli chcesz, wmieszaj kawałki gorzkiej czekolady w gotową masę równomiernie.
04 -
Przelej masę do formy i rozprowadź równo. Piecz 22-25 minut, sprawdzając patyczkiem, który powinien wyjść z kilkoma wilgotnymi okruchami.
05 -
Zblenduj twaróg na gładko i dodaj jajka, syrop klonowy oraz wanilię. Zmiksuj wszystko razem do jednolitej konsystencji.
06 -
W osobnej misce dokładnie wymieszaj kakao, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i sól.
07 -
Po wyjęciu z piekarnika daj przestudzić na 10 minut, potem pokrój na 9 równych kawałków.