→ Nadzienie
01 -
30 g masła bez soli
02 -
1 mała cebula, posiekana na drobno
03 -
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
04 -
240 ml śmietanki 30%
05 -
240 ml bulionu rybnego lub drobiowego
06 -
16 g mąki pszennej
07 -
0,5 g przyprawy Old Bay
08 -
0,5 g soli
09 -
0,25 g świeżo mielonego pieprzu
10 -
0,5 g wędzonej papryki
11 -
150 g mieszanki owoców morza (krewetki, krab, przegrzebki lub homar)
12 -
75 g mrożonego groszku
13 -
75 g pokrojonej marchewki
14 -
75 g pokrojonego selera naciowego
15 -
2 łyżki świeżej pietruszki, posiekanej
→ Bułeczki z cheddar
16 -
190 g mąki pszennej
17 -
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
18 -
0,5 g soli
19 -
0,5 g czosnku w proszku
20 -
0,5 g suszonej pietruszki
21 -
115 g zimnego masła w kostkach
22 -
120 ml maślanki
23 -
100 g startego sera cheddar