01 -
W misce wymieszaj pokruszone herbatniki, cukier i roztopione masło, aż wszystko się połączy. Masę dociśnij do dna formy z odpinanym bokiem, a następnie schowaj do lodówki, aby stężała.
02 -
W dużej misce utrzyj serek śmietankowy na gładką konsystencję. Dodaj cukier puder, sok pomarańczowy i skórkę z pomarańczy. Wymieszaj wszystko, aż masa będzie jednolita i kremowa.
03 -
Ubij śmietankę kremówkę w osobnej misce, aż będzie sztywna. Następnie delikatnie wmieszaj ją szpatułką do przygotowanej wcześniej masy serowej, aż składniki się połączą.
04 -
Masę serową przełóż na wcześniej przygotowany spód. Wyrównaj powierzchnię szpatułką i udekoruj kilkoma plastrami pomarańczy, lekko wciskając je w powierzchnię. Całość wstaw do lodówki na minimum 4 godziny lub najlepiej na całą noc.
05 -
Po schłodzeniu delikatnie zdejmij bok formy. Udekoruj wierzch świeżymi plastrami pomarańczy oraz dodatkową bitą śmietaną, a następnie pokrój na kawałki i serwuj.