Chrupiąca wołowina z ziemniakami (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Składniki do hash z wołowiny

01 - 1 duży ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę o boku 1,5 cm
02 - 1/2 lb (454g) peklowanej wołowiny, drobno posiekanej lub porwanej na kawałki (około 1 1/2 szklanki)
03 - 2 łyżki stołowe (28g) masła
04 - 1 mała cebula, drobno posiekana (około 1/2 szklanki)
05 - 1 łyżeczka soli
06 - 3 łyżki keczupu
07 - Świeżo mielony czarny pieprz, według smaku
08 - 1 łyżka świeżej natki pietruszki, posiekanej

→ Do podania

09 - Jajka w koszulkach (1-2 na osobę)

# Sposób Przygotowania:

01 - Wlej osoloną wodę do dużego garnka i zagotuj. Wrzuć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj przez około 5-10 minut, aż będą miękkie, ale nie rozpadające się. Odcedź wodę.
02 - W trakcie gotowania ziemniaków włóż wołowinę do malaksera z ostrzem i pulsacyjnie posiekaj na drobne kawałki. Możesz też pokroić ją nożem lub rozedrzeć ręcznie.
03 - Na dużej patelni rozpuść 2 łyżki masła na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i odrobinę soli (1/2 łyżeczki). Mieszaj od czasu do czasu i smaż przez 5-7 minut, aż cebula zmięknie.
04 - Dodaj do patelni posiekaną wołowinę oraz wcześniej ugotowane ziemniaki. Dobrze wymieszaj i podsmażaj przez 5 minut.
05 - Dodaj 3 łyżki keczupu, resztę soli (1/2 łyżeczki) i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wszystko wymieszaj, a potem podsmażaj jeszcze przez kolejne 5 minut.
06 - Delikatnie obróć hash na patelni za pomocą cienkiej metalowej łopatki. Może się rozpaść, to nic złego. Smaż jeszcze 5 minut, aż powstanie chrupiąca skórka. Posyp posiekaną natką pietruszki.
07 - Podawaj hash z wołowiną od razu, z dodatkiem jajek w koszulkach. Smacznego!

# Uwagi:

01 - Aby uzyskać chrupiącą konsystencję podczas smażenia, wstępnie ugotuj ziemniaki.