01 -
Wlej osoloną wodę do dużego garnka i zagotuj. Wrzuć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj przez około 5-10 minut, aż będą miękkie, ale nie rozpadające się. Odcedź wodę.
02 -
W trakcie gotowania ziemniaków włóż wołowinę do malaksera z ostrzem i pulsacyjnie posiekaj na drobne kawałki. Możesz też pokroić ją nożem lub rozedrzeć ręcznie.
03 -
Na dużej patelni rozpuść 2 łyżki masła na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i odrobinę soli (1/2 łyżeczki). Mieszaj od czasu do czasu i smaż przez 5-7 minut, aż cebula zmięknie.
04 -
Dodaj do patelni posiekaną wołowinę oraz wcześniej ugotowane ziemniaki. Dobrze wymieszaj i podsmażaj przez 5 minut.
05 -
Dodaj 3 łyżki keczupu, resztę soli (1/2 łyżeczki) i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wszystko wymieszaj, a potem podsmażaj jeszcze przez kolejne 5 minut.
06 -
Delikatnie obróć hash na patelni za pomocą cienkiej metalowej łopatki. Może się rozpaść, to nic złego. Smaż jeszcze 5 minut, aż powstanie chrupiąca skórka. Posyp posiekaną natką pietruszki.
07 -
Podawaj hash z wołowiną od razu, z dodatkiem jajek w koszulkach. Smacznego!