Chrupiący warzywny przysmak (Wersja Do Druku)

Chipsy z liści jarmużu przygotowane tylko z 3 składników. Gotowe w 15 minut, wegańskie i zdrowsze od klasycznych przekąsek.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Podstawowe składniki

01 - 180 g jarmużu
02 - Szczypta soli morskiej
03 - 2 łyżki oliwy z oliwek

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Oderwij jarmuż od łodyg.
02 - Posyp jarmuż solą morską i polej oliwą z oliwek, następnie dobrze rozgnieć rękami, aż zmięknie.
03 - Rozłóż jarmuż na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 160°C z termoobiegiem przez 8-10 minut, aż stanie się chrupiący.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Te chrupiące chipsy z jarmużu to szybka i zdrowa przekąska, którą łatwo przygotujesz w piekarniku.