01 -
Nastaw piekarnik na 220°C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i lekko posmaruj olejem.
02 -
W dużej misce dokładnie zalej udka maślanką. Odstaw na minimum 15 minut, by były miększe i smaczniejsze.
03 -
W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą panko, mąkę, sól, pieprz, wędzoną paprykę, tymianek i czosnek w proszku.
04 -
Wyjmuj po kolei udka z maślanki, strzepuj nadmiar i dokładnie obtaczaj w panierce, by dobrze się przykleiła.
05 -
Połóż panierowane udka na blasze. Polej równomiernie roztopionym masłem, co pomoże zrobić chrupiącą skórkę.
06 -
Włóż do gorącego piekarnika na 40 minut lub do momentu, aż panierka będzie złocista, a mięso osiągnie 74°C. Podawaj od razu.