Tosty kokosowe chrupiące (Wersja Do Druku)

Grube kromki chleba zanurzone w jajecznej mieszance z cynamonem, obtoczone w kokosie i usmażone na złoto.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Chleb

01 - 1 bochenek grubego chleba

→ Panierka

02 - 240 ml wiórków kokosowych
03 - 60 ml uniwersalnej mąki
04 - 2 łyżeczki mielonego cynamonu
05 - szczypta soli
06 - 2 łyżki cukru

→ Masa jajeczna

07 - 4 duże jajka
08 - 120 ml mleka
09 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

→ Do smażenia i podania

10 - Masło do smażenia
11 - Syrop klonowy do polewania

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Utnij grube kromki chleba o grubości około 2,5 cm.
02 - W niewielkim naczyniu wymieszaj wiórki kokosowe, mąkę, cynamon i sól.
03 - W osobnej misce roztrzep jajka, mleko, cukier i wanilię aż do jednolitej konsystencji.
04 - Postaw patelnię na średnim ogniu i roztop na niej masło do smażenia.
05 - Każdą kromkę zanurz dokładnie w jajecznej mieszance z obu stron.
06 - Obtacz dokładnie każdą nasączoną kromkę w kokosowej panierce po obu stronach.
07 - Układaj panierowane kromki na patelni i smaż 3-4 minuty z każdej strony aż będą złote i chrupiące.
08 - Gotowe kromki przełóż na talerz. Smaż kolejne porcje dodając masło. Polej syropem klonowym przed jedzeniem.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Do najlepszego smaku i konsystencji używaj chleba brioche albo chałki. Cynamonu dopasuj do siebie i podawaj od razu by chrupkość została zachowana.