Chrupiąca Kanapka z Rybą (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Do filetów rybnych

01 - 4 filety rybne (mintaj lub dorsz)
02 - 1 jajko
03 - 50 g mąki
04 - 80 g bułki tartej lub panko
05 - Olej do smażenia

→ Do sosu tatarskiego

06 - 4 łyżki majonezu
07 - 2 łyżki jogurtu
08 - 2 ogórki konserwowe
09 - 1 mała cebula
10 - 1 łyżka zalewy z ogórków
11 - 1 łyżeczka soku z cytryny
12 - 1 łyżeczka posiekanego koperku (opcjonalnie)
13 - Sól i pieprz

→ Do składania

14 - 4 bułki brioche lub hamburgerowe
15 - 4 plastry sera cheddar
16 - Kilka liści sałaty lodowej

# Sposób Przygotowania:

01 - Posól rybne filety. Zanurz je kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na złoty kolor w gorącym oleju.
02 - Wszystkie składniki wymieszaj w misce, doprawiając solą i pieprzem według smaku.
03 - Przekrój bułki na pół i lekko je podpiecz na rozgrzanej patelni lub w piekarniku.
04 - Na dolnej połówce bułki połóż plaster cheddara, filet rybny, sos tatarski i sałatę. Przykryj górną połówką bułki.

# Uwagi:

01 - Świetnie smakuje z frytkami albo sałatką coleslaw.