→ Ciasto na ciasteczka
01 -
125g (1 szklanka) mąki uniwersalnej
02 -
3g (1/2 łyżeczki) proszku do pieczenia
03 -
2g (1/4 łyżeczki) soli
04 -
94g (7 łyżek) masła niesolonego, miękkiego
05 -
56g (1/4 szklanki) cukru trzcinowego (lub cukru turbinado, demerara albo brązowego)
06 -
45g (1/4 szklanki) cukru muscovado (lub brązowego cukru)
07 -
1 jajko
08 -
70g (2.5 oz) gorzkiej czekolady, posiekanej
09 -
35g (1.25 oz) mlecznej czekolady, posiekanej
10 -
55g (2 oz) prażonych orzechów laskowych, przekrojonych na pół
→ Polewa malinowa
11 -
200g (7 oz) świeżych lub mrożonych malin
12 -
30g (2 łyżki) cukru białego
→ Krem czekoladowo-pralinowy z orzechami laskowymi
13 -
80g (5 łyżek) kremu czekoladowo-orzechowego
14 -
40g (3 1/2 łyżki) cukru białego
15 -
40g (1.5 oz) prażonych orzechów laskowych
→ Dodatki
16 -
50g (1.75 oz) prażonych orzechów laskowych, przekrojonych na pół
17 -
gruboziarnista lub płatki soli morskiej