01 -
Ustaw piekarnik na 190°C (375°F).
02 -
W dużej misce połącz masło, cukier puder i wanilię, aż masa będzie gładka.
03 -
W oddzielnym naczyniu wymieszaj mąkę, sól oraz migdały. Wsyp suche składniki do masy maślanej i dokładnie wymieszaj.
04 -
Z ciasta uformuj kulki wielkości łyżki stołowej. W każdej zrób wgłębienie, włóż połówkę czereśni, a następnie zawiń ciasto, formując kulkę. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz.
05 -
Piecz w 190°C (375°F) przez 8-9 minut. Wyjmij, gdy brzegi zaczną lekko nabierać złotego koloru. Odstaw do ostygnięcia.
06 -
W małej misce połącz cukier puder, sok z czereśni i ekstrakt migdałowy. Dodaj mleko, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji do maczania.
07 -
Maczaj wierzch ciasteczek w polewie, odwracaj je i układaj na kratce do studzenia. Posyp czerwonym cukrem.