→ Sucha mieszanka
01 -
312 g mąki pszennej
02 -
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
03 -
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
04 -
0,5 łyżeczki soli
→ Mokre składniki
05 -
112 g miękkiego masła niesolonego
06 -
105 g cukru brązowego
07 -
150 g cukru białego
08 -
160 g kremu kajmakowego (np. krem orzechowy) zamiast Biscoff
09 -
120 ml oleju roślinnego
10 -
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
11 -
3 duże jajka w temperaturze pokojowej
12 -
300 ml maślanki w temperaturze pokojowej
→ Polewa
13 -
226 g miękkiego masła niesolonego
14 -
56 g serka śmietankowego
15 -
180 g kremu z ciastek (np. krem korzenny) zamiast Biscoff
16 -
0,5 łyżeczki cynamonu
17 -
0,25 łyżeczki soli
18 -
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
19 -
275-330 g cukru pudru
20 -
15-30 ml śmietanki lub mleka
→ Ozdoba
21 -
80 ml kremu kajmakowego
22 -
4-6 pokruszonych ciastek korzennych