Ciasto ziemne z żelkami (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Spód Oreo

01 - 40 ciasteczek Oreo z kremem (2 szklanki na spód, 1 szklanka do masy, 1 szklanka na wierzch)
02 - 6 łyżek masła solonego, roztopionego i ostudzonego

→ Masa

03 - 8 uncji serka śmietankowego, miękkiego (226g)
04 - ¾ szklanki cukru pudru, przesianego
05 - 1 ½ szklanki zimnego mleka pełnotłustego
06 - 110g proszku budyniowego czekoladowego instant
07 - 8 uncji bitej śmietany, rozmrożonej (226g)
08 - 24 żelki w kształcie robaków

# Sposób Przygotowania:

01 - Wsyp 2 szklanki pokruszonych ciasteczek Oreo do małej miski. Polej je roztopionym masłem i wymieszaj, aż całe okruchy będą równomiernie pokryte. Wyłóż masę na dno i boki formy o średnicy 23 cm. Wstaw do lodówki, żeby stwardniała, zanim zaczniesz robić masę.
02 - Umieść miękki ser śmietankowy w średniej misce. Użyj miksera ręcznego na średnich obrotach, żeby uzyskać gładką konsystencję (około 1,5-2 minuty). Dodaj cukier puder i miksuj jeszcze 2 minuty, aż będzie jednolite.
03 - W drugiej średniej misce wymieszaj zimne mleko z proszkiem budyniowym. Użyj rózgi kuchennej lub miksera ręcznego na niskich obrotach, aż masa zgęstnieje. Dodaj 1 szklankę pokruszonych Oreo i delikatnie wymieszaj.
04 - Delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę do masy budyniowej za pomocą silikonowej szpatułki, aby zachować lekką konsystencję. Następnie ostrożnie połącz to z masą serową.
05 - Równomiernie rozprowadź gotową masę budyniową na wcześniej przygotowanym spodzie z ciasteczek. Wygładź powierzchnię szpatułką. Posyp wierzch pozostałą 1 szklanką pokruszonych Oreo.
06 - Przykryj ciasto i schładzaj w lodówce przez 4 godziny. Przed podaniem pokrój na 8 kawałków i ozdób każdy kawałek 2-3 żelkami w kształcie robaków.

# Uwagi:

01 - Ciasteczka Oreo najłatwiej rozkruszyć w rozdrabniaczu lub uderzając wałkiem w zamkniętej torebce.
02 - Aby masa na spód się nie kleiła, użyj papieru woskowego i miarki do ugniatania.
03 - Przed miksowaniem upewnij się, że ser śmietankowy ma temperaturę pokojową – masa będzie gładka i puszysta.
04 - Najlepszy smak uzyskasz po schłodzeniu ciasta przez całą noc.