01 -
Wsyp 2 szklanki pokruszonych ciasteczek Oreo do małej miski. Polej je roztopionym masłem i wymieszaj, aż całe okruchy będą równomiernie pokryte. Wyłóż masę na dno i boki formy o średnicy 23 cm. Wstaw do lodówki, żeby stwardniała, zanim zaczniesz robić masę.
02 -
Umieść miękki ser śmietankowy w średniej misce. Użyj miksera ręcznego na średnich obrotach, żeby uzyskać gładką konsystencję (około 1,5-2 minuty). Dodaj cukier puder i miksuj jeszcze 2 minuty, aż będzie jednolite.
03 -
W drugiej średniej misce wymieszaj zimne mleko z proszkiem budyniowym. Użyj rózgi kuchennej lub miksera ręcznego na niskich obrotach, aż masa zgęstnieje. Dodaj 1 szklankę pokruszonych Oreo i delikatnie wymieszaj.
04 -
Delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę do masy budyniowej za pomocą silikonowej szpatułki, aby zachować lekką konsystencję. Następnie ostrożnie połącz to z masą serową.
05 -
Równomiernie rozprowadź gotową masę budyniową na wcześniej przygotowanym spodzie z ciasteczek. Wygładź powierzchnię szpatułką. Posyp wierzch pozostałą 1 szklanką pokruszonych Oreo.
06 -
Przykryj ciasto i schładzaj w lodówce przez 4 godziny. Przed podaniem pokrój na 8 kawałków i ozdób każdy kawałek 2-3 żelkami w kształcie robaków.