Czekoladowe kubki owsiane (Wersja Do Druku)

Gorzka czekolada z płatkami owsianymi i masłem orzechowym to szybki sposób na smaczne śniadanie lub przekąskę.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Sucha baza

01 - 255 gramów klasycznych płatków owsianych
02 - Szczypta gruboziarnistej soli morskiej

→ Mokre składniki

03 - 180 gramów kremowego masła orzechowego
04 - 113 gramów miodu

→ Mieszanka czekoladowa

05 - 140 gramów posiekanej gorzkiej czekolady
06 - 15 mililitrów oleju kokosowego

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 175°C i daj mu chwilę, żeby się nagrzał.
02 - W dużej misce połącz masło orzechowe i miód, mieszaj aż masa będzie gładka.
03 - Wrzuć płatki do mokrej mieszanki i dobrze wymieszaj, żeby wszystko się połączyło.
04 - Delikatnie rozpuść czekoladę i olej kokosowy razem w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Wmieszaj całość do mieszanki owsianej.
05 - Nałóż masę do foremek na muffinki wyłożonych papierem lub posmarowanych tłuszczem. Posyp trochę soli morskiej na wierzch.
06 - Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 8-10 minut, aż całość się zdomyka.
07 - Odstaw muffinki do całkowitego wystudzenia. Dopiero wtedy wyjmij je z foremki i podawaj.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Jeśli chcesz wersję wegańską, zastąp miód syropem klonowym. Przechowuj gotowe muffinki w szczelnym pojemniku do 5 dni.