01 -
Wrzuć oliwę, sok i skórkę cytrynową, czosnek, cebulę, sól i pieprz do dużej miski i wymieszaj dobrze.
02 -
Wrzuć mięso do marynaty i dokładnie wymieszaj. Schowaj do lodówki na 15 do 30 minut, żeby się dobrze przegryzło.
03 -
Ustaw 193°C i odczekaj 5 minut, aż się nagrzeje.
04 -
Umieść kawałki kurczaka w jednej warstwie w koszyku frytkownicy, nie ściskaj, żeby dobrze się upiekły.
05 -
Piecz przez 10 do 12 minut w 193°C, w połowie potrząśnij koszykiem żeby kurczak się zarumienił równomiernie i był złocisty.
06 -
Wyjmij kurczaka i daj mu chwilę odpocząć, około 2 minut. Jeśli chcesz, posyp pietruszką i podawaj z cytryną.