01 -
Ustaw piekarnik na 175°C i wyłóż formę na babeczki 12 papilotkami.
02 -
W misce średniej wielkości wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Odłóż na bok.
03 -
W dużej misce ubij masło z cukrem, aż masa stanie się jasna i puszysta (około 2-3 minuty). Dodawaj po jednym jajku, a później ekstrakt waniliowy i skórkę z cytryny.
04 -
Dodawaj naprzemiennie suche składniki i maślankę do masy maślanej, zaczynając i kończąc suchymi składnikami. Mieszaj tylko do połączenia.
05 -
Rozłóż ciasto równomiernie do papilotek, wypełniając je około 2/3 ich wysokości.
06 -
Piecz przez 18-20 minut, aż patyczek wbity w środek babeczki wyjdzie suchy. Przenieś na kratkę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
07 -
Gdy babeczki ostygną, wydrąż ich środek nożem lub specjalnym narzędziem. Wypełnij do połowy dżemem malinowym, a druga połowę kremem cytrynowym. Zamknij otwór górną warstwą babeczki.
08 -
Ubij masło na gładko. Stopniowo dodawaj cukier puder, a następnie wanilię i odrobinę śmietanki, aż krem osiągnie pożądaną konsystencję. Ubijaj do puszystości.
09 -
Posmaruj lub wyciśnij krem na babeczki, a na wierzch każdej połóż świeżą malinę.