01 -
Ustaw piekarnik na 160°C. Nasmaruj formę z wyjątkiem dna o średnicy 23 cm lub wyłóż papierem do pieczenia.
02 -
Masło wymieszaj z pokruszonymi ciastkami. Wylep nimi dno formy równomiernie i mocno.
03 -
Wrzuć jajka pojedynczo, miksując na niskich obrotach po każdym, tylko do połączenia składników, żeby nie napowietrzyć zbyt mocno.
04 -
Utrzyj miękki serek z cukrem na gładką masę. Dodaj czekoladę i wanilię. Dokładnie wymieszaj.
05 -
Delikatnie wmieszaj owoce do masy, uważając żeby ich nie rozgnieść.
06 -
Wylej masę na spód i wyrównaj. Lekko stuknij formą, by wypuścić powietrze. Piecz 60 minut, aż środek się zetnie, ale będzie lekko miękki.
07 -
Najpierw wystudź do temperatury pokojowej, potem wstaw na minimum 4 godziny do lodówki, najlepiej na całą noc.
08 -
Pokrój na kawałki i podawaj schłodzone. Możesz dołożyć maliny, czekoladę lub posypać cukrem pudrem.