Dip z pieczonych ziemniaków (Wersja Do Druku)

Połączenie kwaśnej śmietany, cheddar, boczku i zielonej cebulki z typowym smakiem ziemniaka z dodatkami.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ nabiał

01 - 720 ml kwaśnej śmietany
02 - 225 g tartego sera cheddar

→ przyprawy

03 - 3 łyżki suchej mieszanki przypraw ranch

→ warzywa

04 - 4 cienko pokrojone zielone cebulki

→ mięso

05 - 450 g usmażonego i pokruszonego boczku

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - W dużej misce wymieszaj kwaśną śmietanę z suchą mieszanką ranch aż masa będzie jednolita.
02 - Delikatnie wmieszaj starty ser cheddar, pokrojoną zieloną cebulkę oraz pokruszony boczek tak, żeby składniki się połączyły.
03 - Przykryj miskę i włóż do lodówki na około 2 godziny, dzięki temu dip nabierze lepszego aromatu.
04 - Serwuj razem z chipsami ziemniaczanymi, frytkami, frytkami w kratkę lub świeżymi warzywami według uznania.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Możesz zrobić lżejszą wersję używając śmietany o niższej zawartości tłuszczu i boczku z indyka. Dodanie odrobiny pieprzu cayenne doda przyjemnej ostrości. Przygotuj nawet dzień wcześniej, by smaki lepiej się przegryzły.