01 -
Wrzuć serek kremowy oraz śmietanę do miski i dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
02 -
Wmieszaj 5 posiekanych dymek, 1 szklankę startego sera cheddar i pół szklanki podsmażonego boczku. Wszystko wymieszaj, żeby składniki się połączyły.
03 -
Rozłóż masę równomiernie w głębszym naczyniu na tartę lub podobnym (około 1-2 litry). Upewnij się, że naczynie nadaje się do mikrofalówki albo piekarnika.
04 -
Na wierzchu równomiernie rozsyp pozostały starty ser cheddar.
05 -
Jeśli używasz mikrofalówki, przykryj folią spożywczą i podgrzewaj przez 5 minut. W piekarniku piecz bez przykrycia w temperaturze 190°C przez 20 minut.
06 -
Na gotowym dipie ułóż resztę posiekanych dymek oraz boczku. Serwuj na gorąco z chipsami ziemniaczanymi.