01 -
Piekarnik ustaw na 110°C. Rozgrzej elektryczną patelnię do 175°C albo użyj nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
02 -
W płytkiej misce wymieszaj puree z dyni, jajka, cukier, wanilię i przyprawy do połączenia składników. Pomału dolej śmietankę, cały czas mieszając, aż masa będzie gładka.
03 -
Każdą kromkę zanurz dokładnie w mieszaninie, tak by dobrze nasiąkła z obu stron.
04 -
Posmaruj patelnię masłem i połóż kromki. Smaż kilka minut, aż spód zrobi się złocisty.
05 -
Znów dodaj masło, odwróć kromki i smaż, aż druga strona zyska złoty kolor.
06 -
Przełóż gotowe kromki na ruszt w piekarniku na maksymalnie 10 minut, żeby dobrze się dogotowały. Podawaj ciepłe z syropem klonowym jeśli chcesz.