01 -
Włóż mięso, warzywa, cebulę i przyprawy do garnka. Zalej 1,5 l wody, zagotuj, następnie gotuj na bardzo małym ogniu przez około 90 minut, usuwając szumowiny.
02 -
Wyjmij mięso, ostudź i pokrój na cienkie plasterki. Ugotuj marchewkę, groszek i kukurydzę (jeśli mrożone), natkę pietruszki opłucz.
03 -
Odcedź bulion przez drobne sitko lub gazę, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.
04 -
W gorącym, ale nie wrzącym bulionie rozpuść żelatynę, dokładnie mieszając. Ilość żelatyny dostosuj do preferowanej konsystencji galarety.
05 -
Na dnie półmiska ułóż warstwami mięso, marchew, groszek, kukurydzę oraz natkę pietruszki.
06 -
Zalej przygotowane warstwy ciepłym bulionem z rozpuszczoną żelatyną.
07 -
Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc, aby całość stężała i była klarowna.