Kremowe Gnocchi ze Szpinakiem (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Główne składniki

01 - 500g świeżego szpinaku
02 - 600g gotowych gnocchi z chłodni
03 - 100g pomidorków koktajlowych
04 - 2 małe szalotki

→ Sos

05 - 1 łyżka oliwy z oliwek
06 - 100g serka śmietankowego
07 - 150ml bulionu warzywnego

→ Przyprawy i dodatki

08 - 3 łyżki orzeszków piniowych
09 - Szczypta soli
10 - Szczypta pieprzu
11 - 2 szczypty gałki muszkatołowej

# Sposób Przygotowania:

01 - Umyj szpinak i osusz. Pokrój szalotki w drobną kostkę, a pomidory przekrój na pół. Podpraż orzeszki piniowe na suchej patelni. Gnocchi ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
02 - Na rozgrzanej oliwie podsmaż szalotki. Wlej bulion i wrzuć szpinak. Gotuj, aż liście zwiędną.
03 - Dodaj serek śmietankowy oraz pomidorki koktajlowe. Gotuj chwilę, aby sos zgęstniał, i dopraw do smaku przyprawami. Wymieszaj z ugotowanymi gnocchi i podgrzej całość.
04 - Podziel na talerze i posyp wierzch orzeszkami piniowymi.

# Uwagi:

01 - Łatwe i szybkie danie gotowe w zaledwie 25 minut.