01 -
Nastaw piekarnik na 175°C i posmaruj lekko formę 23x33 cm. Odstaw na bok.
02 -
Na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu podsmaż kiełbasę, rozdrabniając ją na kawałki, aż będzie dobrze zarumieniona. Odcedź mięso łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, tłuszcz zostaw na patelni.
03 -
Ustaw palnik na średni ogień, roztop masło razem z tłuszczem z kiełbasy. Dodaj mąkę, sól i pieprz, mieszaj przez około 2 minuty, aż powstanie gęsta masa.
04 -
Powoli wlewaj mleko, cały czas mieszając trzepaczką. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje i zacznie delikatnie bulgotać, to powinno zająć koło 5 minut.
05 -
Przelej sos z kiełbasą do przygotowanej formy. Pokrój bułeczki na ćwiartki i rozłóż je równomiernie na wierzchu.
06 -
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut aż całość będzie bąbelkować, a bułeczki złociste.