Proste i smaczne (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Składniki

01 - 200g Tzatziki
02 - 1 główka sałaty rzymskiej
03 - 2 pomidory
04 - 4 chlebki pita
05 - 400g gyrosa wieprzowego
06 - 200g surówki z kapusty
07 - ½ ogórka
08 - 150g sera feta

# Sposób Przygotowania:

01 - Rozgrzej piekarnik lub Airfryer i podgrzej chlebki pita przez około 3 minuty w temperaturze 160°C, aż będą lekko chrupiące.
02 - Pokrój sałatę na paski, fetę na małe kostki, ogórka i pomidory w plasterki.
03 - Podsmaż gyros na patelni, aż będzie rumiany, albo przygotuj w Airfryerze w 200°C przez 10-12 minut.
04 - Podziel pity na pół, posmaruj tzatziki i nałóż pokrojoną sałatę, surówkę z kapusty, gyrosa, ogórki, pomidory oraz kawałki fety.

# Uwagi:

01 - Grecka pita gyros to szybki i sycący posiłek, idealny na przekąskę.
02 - Możesz zamienić gyros na grillowanego kurczaka, falafel lub podsmażone warzywa, żeby zmienić smak.
03 - Podając pitę, możesz ją owinąć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, co ułatwi jedzenie.