01 -
Usuń głąb z kapusty, upewniając się, że liście pozostają w całości, aby łatwo wchłaniały smaki.
02 -
Na małym ogniu w rondelku rozpuść masło. Dodaj posiekany czosnek i smaż, aż uwolni aromat, około 1-2 minut.
03 -
Zdejmij rondelek z ognia i wymieszaj z tartym parmezanem, skórką z cytryny oraz sokiem z cytryny.
04 -
Włóż całą kapustę do wolnowaru. Polej równomiernie mieszanką masła, czosnku, parmezanu i cytryny, dokładnie pokrywając liście.
05 -
Posyp kapustę solą oraz czarnym pieprzem.
06 -
Wlej bulion warzywny do wolnowaru, nalewając go wokół kapusty.
07 -
Przykryj i gotuj na niskiej mocy przez 6-8 godzin, aż kapusta będzie miękka i pełna smaku.
08 -
Delikatnie wyjmij kapustę z wolnowaru i przełóż na talerz do serwowania.
09 -
Przed podaniem posyp kapustę świeżą, drobno posiekaną pietruszką.