→ Mięso z kurczaka
01 -
450 gramów filetów z kurczaka bez skóry i kości, pokrojonych w kostkę około 2,5 cm
→ Przyprawy i zioła
02 -
1 łyżeczka suszonego szczypiorku
03 -
0,5 łyżeczki suszonego tymianku
04 -
1 łyżeczka suszonej pietruszki
05 -
0,5 łyżeczki papryki
06 -
0,5 łyżeczki soli kuchennej
07 -
1 łyżeczka proszku musztardowego
08 -
0,125 łyżeczki płatków chili
09 -
0,125 łyżeczki cayenne
10 -
1 łyżeczka czosnku w proszku
11 -
0,5 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
→ Tłuszcze
12 -
15 ml oliwy z oliwek extra vergine
13 -
28 gramów masła bez soli, pokrojonego w kostki
→ Dekoracja
14 -
Świeża, drobno posiekana pietruszka