01 -
Umyj brokuły i podziel je na mniejsze różyczki. Odmierz mieloną wołowinę i ser cheddar.
02 -
Na patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu, wrzuć mieloną wołowinę i smaż 5-7 minut, aż się zarumieni. Rozdrabniaj ją podczas smażenia.
03 -
Wrzuć różyczki brokuła, dodaj czosnek w proszku, cebulę w proszku, sól, pieprz i płatki chili. Gotuj jeszcze przez 5-7 minut, aż brokuły będą miękkie, ale chrupiące.
04 -
Zmniejsz ogień i wlej śmietanę kremówkę. Wsyp połowę tartego sera cheddar i mieszaj, aż ser się rozpuści i wszystko będzie kremowe.
05 -
Posyp resztą tartego sera, przykryj i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty, aż ser całkowicie się rozpuści i zacznie się pienić.