→ Do sałatki makaronowej
01 -
450g makaronu fusilli
02 -
400g odsączonej i wypłukanej ciecierzycy (1 puszka)
03 -
300g przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych
04 -
100g drobno pokrojonych mini papryk
05 -
75g plasterków papryki peperoni
06 -
75g przekrojonych na pół oliwek Kalamata
07 -
100g tartego sera Parmesan
08 -
75g pokrojonego w kostkę sera Provolone (lub Mozzarella)
09 -
100g posiekanego na grubo baby szpinaku
→ Do sosu
10 -
120ml oliwy z oliwek extra vergine
11 -
60ml octu z czerwonego wina
12 -
30ml soku z peperoni (lub soku z cytryny)
13 -
3 łyżki drobno posiekanej szalotki
14 -
2 ząbki czosnku, posiekane
15 -
2 łyżeczki suszonego oregano
16 -
2 łyżeczki suszonej pietruszki
17 -
3/4 łyżeczki soli
18 -
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu