→ Drób
01 -
2 duże piersi kurczaka
→ Rośliny strączkowe
02 -
480 ml (2 szklanki) białej fasoli (np. cannellini lub północnej), odsączonej i opłukanej
→ Płyny
03 -
960 ml (4 szklanki) bulionu drobiowego
04 -
120 ml (½ szklanki) śmietany kremówki
→ Nabiał
05 -
113 g serka śmietankowego
→ Warzywa
06 -
1 średnia cebula, posiekana
07 -
3 ząbki czosnku, zmielone
08 -
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
09 -
1 jalapeño pokrojone w plastry
10 -
15 g (¼ szklanki) świeżej kolendry, posiekanej
→ Przyprawy i tłuszcze
11 -
2 łyżki przyprawy kajun, podzielone
12 -
1 łyżka soku z limonki
13 -
1 łyżka oliwy z oliwek
14 -
Sól i świeżo zmielony pieprz, wedle smaku