→ Warzywa
01 -
4 ząbki czosnku, posiekane
02 -
2 łodygi selera pokrojone na kawałki
03 -
3 marchewki, obranie i pokrojone w kostkę
04 -
1/2 średniej cebuli, drobno pokrojonej
05 -
2 szklanki świeżego szpinaku, poszarpanego na kawałki
→ Płyny i Bulion
06 -
4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
07 -
2 łyżki oleju z oliwek
08 -
1 i 1/2 szklanki śmietanki 30%
→ Konserwy i Ziarna
09 -
1 puszka (400 g) ciecierzycy, odsączona i przepłukana
10 -
1 i 1/4 szklanki surowej i przepłukanej komosy ryżowej
11 -
1 puszka (410 g) krojonych pomidorów razem z sokiem
12 -
1 puszka (225 g) przecieru pomidorowego
→ Przyprawy
13 -
1 łyżka mieszanki przypraw włoskich
14 -
Szczypta płatków chili
15 -
Sól do smaku
16 -
Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
→ Dodatki
17 -
Tarty parmezan do posypania