01 -
Nastaw temperaturę na 175°C.
02 -
W dużej misce połącz zupę krem z kurczaka, kwaśną śmietanę i bulion. Wymieszaj dokładnie.
03 -
Wrzuć paprykę czosnkową, cebulową, tymianek i pieprz. Wymieszaj wszystko razem.
04 -
Do sosu dodaj pokrojonego kurczaka i mrożone warzywa. Delikatnie wymieszaj, żeby wszystko się obłożyło sosikiem.
05 -
Wysmaruj naczynie do pieczenia (23x33 cm) i przełóż tam kurczaka z sosem.
06 -
W innej misce wymieszaj mieszankę do farszu z rozpuszczonym masłem, aż wszystko będzie dobrze obtoczone.
07 -
Posyp równomiernie farsz na kurczaku, a na wierzch wysyp starty ser szwajcarski.
08 -
Piecz przez 30-35 minut, aż całość zacznie bulgotać, a farsz będzie złocisty.
09 -
Po wyjęciu odczekaj 5 minut, a potem posyp świeżą pietruszką przed podaniem.