01 -
Pokrój filet z kurczaka w drobną kostkę, dopraw przyprawą do gyrosa i odstaw do lodówki na minimum godzinę.
02 -
Podsmaż zamarynowany kurczak na patelni na złoty kolor.
03 -
Na osobnej patelni zeszklij cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i smaż przez 3-5 minut.
04 -
W misce połącz podsmażonego kurczaka, paprykę z cebulą, tartą mozzarellę, odsączoną kukurydzę oraz pokrojone ogórki konserwowe. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
05 -
Zmiksuj wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki, następnie dodaj mąkę i ponownie zmiksuj do uzyskania jednolitej, lejącej konsystencji. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dolej wodę.
06 -
Rozgrzej patelnię, posmaruj odrobiną oleju i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
07 -
Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu i zwiń, zaczynając od boków, a następnie od dołu, formując krokiety.
08 -
Roztrzep jajko w miseczce, obtocz zwinięte krokiety w jajku, a następnie w bułce tartej.
09 -
Usmaż krokiety na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony, odsącz na ręczniku papierowym przed podaniem.