01 -
Pokrój filet z piersi kurczaka na niewielkie kawałki i oprósz mąką ziemniaczaną.
02 -
Na głębokiej patelni rozgrzej masło i olej, następnie wrzuć kawałki kurczaka i smaż, mieszając, przez około 5 minut, aż mięso się zarumieni.
03 -
Pokrój cebulę w piórka i dodaj do smażonego kurczaka, smaż kolejne 5 minut, aż cebula zmięknie.
04 -
Posiekaj kostkę selera naciowego (łodygę obierz z nitek), drobno posiekaj papryczkę (bez pestek) oraz czosnek i dodaj na patelnię. Smaż przez 5 minut, mieszając.
05 -
Wlej wrzątek, dodaj curry, ketchup oraz dopraw solą i pieprzem według smaku. Przykryj patelnię i duś na małym ogniu przez 10 minut.
06 -
Wlej śmietankę na patelnię i dusz potrawę jeszcze przez 5 minut, aż sos będzie kremowy i mięso miękkie.