01 -
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
02 -
Filety z kurczaka rozbij na cienkie plastry najlepiej przez folię spożywczą, aby nie uszkodzić mięsa.
03 -
Na patelni rozpuść 1 łyżkę masła, dodaj przeciśnięty czosnek oraz drobno posiekane pieczarki. Smaż do miękkości i odparowania nadmiaru wody.
04 -
Zdejmij patelnię z ognia, dodaj serek śmietankowy i mozzarellę, dopraw solą i pieprzem, następnie dokładnie wymieszaj.
05 -
Na każdym filet rozsmaruj przygotowany farsz, zawiń ciasno w roladkę i zabezpiecz wykałaczką.
06 -
Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym, na każdą połóż odrobinę masła.
07 -
Piecz przez 25–30 minut, do momentu aż kurczak się zarumieni.
08 -
Przed podaniem posyp roladki świeżo posiekaną natką pietruszki.