Kurczak Kokosowy (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 2 filety z piersi kurczaka.
02 - 50 g wiórków kokosowych.
03 - 50 g bułki panko.
04 - 1 jajko.
05 - 2 łyżki mąki.
06 - 1 łyżeczka soli.
07 - 1 łyżeczka pieprzu.
08 - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej.
09 - 1/2 łyżeczki czosnku w proszku.
10 - 1 łyżeczka oleju kokosowego.

# Sposób Przygotowania:

01 - Rozgrzej frytkownicę beztłuszczową do 180°C.
02 - Delikatnie rozbij filety, aby były cieńsze.
03 - Jajko wymieszaj w miseczce.
04 - Dodaj przyprawy do mąki i dobrze wymieszaj.
05 - Bułkę panko i wiórki kokosowe wymieszaj w oddzielnym naczyniu.
06 - Zanurz filety w mące.
07 - Następnie obtocz w jajku.
08 - Na koniec obtocz w mieszance bułki i kokosa.
09 - Upewnij się, że panierka dobrze przylega.
10 - Filety lekko posmaruj olejem kokosowym za pomocą pędzelka.
11 - Piec 12 minut w 180°C.
12 - Po 6 minutach przewróć na drugą stronę.

# Uwagi:

01 - Idealne na egzotyczny obiad. Podawaj z limonką i świeżą kolendrą dla lepszego smaku.