Kurczak i Nadzienie (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Główne Składniki

01 - 1 szklanka mleka
02 - 4 szklanki pieczonego kurczaka, porwanego na kawałki
03 - Dwie puszki (10 1/2 oz) zupy śmietankowej z kurczaka
04 - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku

→ Wierzch

05 - 1 opakowanie (8 oz, około 3 3/4 szklanki) suchej mieszanki na nadzienie
06 - 1 szklanka smażonej cebulki w puszce
07 - 1 kostka masła, roztopiona

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 175°C (350°F). Nasmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne 9×13 cali.
02 - W dużej misce połącz porwanego kurczaka, zupę śmietankową, tymianek i mleko. Wlej wszystko do nasmarowanego naczynia.
03 - W oddzielnej misce wymieszaj suchą mieszankę na nadzienie z roztopionym masłem, aż będą równomiernie pokryte. Rozprowadź na mieszance kurczaka.
04 - Posyp równomiernie smażoną cebulką powierzchnię.
05 - Przykryj folią i piecz przez 20 minut.
06 - Usuń folię i piecz dodatkowe 10 minut, aż wierzch stanie się złocistobrązowy.
07 - Podawaj na ciepło i smacznego!

# Uwagi:

01 - Zamiast kurczaka, użyj resztek indyka, aby nadać daniu charakter Święta Dziękczynienia.
02 - Podsmaż cebulę i seler, żeby wzbogacić smak.
03 - Możesz zamienić zupę śmietankową z kurczaka na zupę śmietankową z pieczarek.