Kuskus z warzywami pyszne (Wersja Do Druku)

Kuskus z warzywami - smaczne, lekkie danie pełne świeżych smaków i aromatów.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Zboża

01 - 250 g kuskusu

→ Warzywa

02 - 1 czerwona papryka
03 - 1 żółta papryka
04 - 1 mała cukinia
05 - 2 marchewki
06 - 1 cebula
07 - 2 ząbki czosnku

→ Płyny

08 - 500 ml bulionu warzywnego
09 - 2 łyżki oliwy z oliwek

→ Przyprawy i dodatki

10 - sól do smaku
11 - pieprz do smaku
12 - świeża pietruszka do dekoracji

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Dokładnie umyj wszystkie warzywa. Papryki pokrój w kostkę, cukinię w półplasterki, marchewki w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
02 - W osobnym garnku zagotuj bulion warzywny. Gdy zacznie wrzeć, zdejmij z ognia i wsyp kuskus. Przykryj i odstaw na 5 minut.
03 - Po 5 minutach, użyj widelca, aby delikatnie przemieszkać kuskus.
04 - W dużej misce lub na patelni dodaj usmażone warzywa do kuskusu i delikatnie wymieszaj.
05 - Dopraw solą i pieprzem do smaku oraz dodaj świeżą pietruszkę. Udekoruj talerze i podawaj.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Możesz dodać inne warzywa, takie jak brokuły czy bakłażan, według własnych upodobań.
02 - Przechowuj resztki w lodówce przez 2-3 dni lub zamroź na później.
03 - Eksperymentuj z przyprawami, aby nadać wyjątkowy smak.