Duszone ogórki łatwo (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Podstawowe składniki

01 - 1 duża cebula
02 - 1kg cukinii
03 - ½ pęczka koperku

→ Do sosu

04 - 2 łyżki masła klarowanego
05 - 100ml bulionu warzywnego
06 - 150g śmietany 18%
07 - 2 łyżki musztardy francuskiej
08 - Sól
09 - Pieprz
10 - Szczypta cukru

# Sposób Przygotowania:

01 - Z cukinii odetnij końce, obierz ze skórki i usuń pestki. Pokrój w plasterki.
02 - Posiekaj koperek na drobno, cebulę pokrój w kostkę.
03 - Rozpuść masło klarowane na patelni, zeszklij cebulę i dodaj plasterki cukinii. Podsmaż przez chwilę.
04 - Wlej bulion, zagotuj i duś przez 10 minut na średnim ogniu, aż cukinia będzie miękka.
05 - Dodaj śmietanę, musztardę i koperek. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku.