→ Limonkowy Łosoś
01 -
4 filety z łososia (ok. 170 g każdy, bez skóry)
02 -
3 łyżki oliwy z oliwek + odrobina do natłuszczenia grilla
03 -
2 łyżeczki skórki otartej z limonki
04 -
3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
05 -
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
06 -
Sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
→ Ryż Kokosowy
07 -
1 1/4 szklanki mleczka kokosowego z puszki
08 -
1 1/2 szklanki wody kokosowej
09 -
1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego, dobrze opłukanego i osuszonego
10 -
1/2 łyżeczki soli
→ Salsa Mango z Awokado
11 -
1 duże mango, obrane i pokrojone w kostkę
12 -
1/2 dużej czerwonej papryki, posiekanej (ok. 3/4 szklanki)
13 -
1/4 szklanki świeżo posiekanej kolendry
14 -
1/3 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli, opłukanej i osuszonej
15 -
1 duże awokado, obrane i pokrojone w kostkę
16 -
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki
17 -
1 łyżka oliwy z oliwek
18 -
1 łyżka wody kokosowej
19 -
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz wedle uznania