→ Główne składniki
01 -
0.5 kg dużych krewetek, obranych i oczyszczonych
02 -
Sól morska do smaku
03 -
Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
04 -
1 łyżeczka przyprawy Cajun lub przyprawy kreolskiej
05 -
1/2 łyżeczki suszonego oregano
06 -
2 łyżki oliwy z oliwek
07 -
170 g kiełbasy typu chorizo lub wędzonej, pokrojonej w cienkie plasterki
08 -
280 g makaronu tagliatelle
09 -
1/2 żółtej cebuli, cienko pokrojonej
10 -
1 czerwona papryka, pokrojona na cienkie paski
11 -
4 łyżeczki przyprawy Cajun
12 -
1 łyżeczka brązowego cukru
13 -
2-3 ząbki czosnku, posiekane
14 -
1/2 szklanki krojonych pomidorów z puszki
15 -
1 szklanka bulionu drobiowego, bez soli
16 -
1 szklanka śmietanki 30%
17 -
2/3 szklanki startego sera Parmesan
18 -
1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki