01 -
W średnim garnku zagotuj wodę na średnio-wysokim ogniu. Wrzuć makaron i gotuj przez 2-3 minuty lub zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź makaron i przełóż do dużej miski (ceramicznej, szklanej lub metalowej).
02 -
Do środka makaronu dodaj zwykły sos sojowy, ciemny sos sojowy, chiński ocet czarny, posiekany czosnek, proszek bulionowy, cukier, drobno posiekaną cebulę, płatki chili i sezam.
03 -
W małym rondelku podgrzej olej roślinny na średnio-wysokim ogniu. Gdy zacznie lekko dymić, zdejmij z ognia i natychmiast wlej gorący olej na cebulkę, czosnek i chili, aby je delikatnie podsmażyć.
04 -
Starannie wymieszaj makaron za pomocą pałeczek lub szczypiec kuchennych, aż wszystko się połączy. Podawaj od razu, opcjonalnie posypując dodatkową cebulką i sezamem.