Makaron i słodkie cebule (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Podstawowe składniki

01 - 2 duże cebule
02 - 250g makaronu
03 - 2 ząbki czosnku
04 - 150g sera camembert

→ Sos

05 - 1 łyżka masła
06 - 200g śmietany
07 - 2 łyżki oliwy z oliwek
08 - 1 chochla wody z makaronu

→ Przyprawy

09 - 1 łyżeczka słodkiej papryki
10 - Sól i pieprz do smaku
11 - 1 łyżka świeżego rozmarynu lub tymianku

# Sposób Przygotowania:

01 - Cebulę pokrój w cienkie plasterki, czosnek drobno posiekaj, a ser pokrój na mniejsze kawałki.
02 - W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
03 - Na patelni podsmaż cebulę na maśle przez około 15 minut. Dodaj oliwę i podsmażaj jeszcze przez 10 minut, aż nabierze złotego koloru.
04 - Dodaj czosnek i przyprawy na patelnię i podsmaż chwilę. Wlej śmietanę, wrzuć ser i zioła, a następnie gotuj na małym ogniu.
05 - Dodaj makaron i wodę z gotowania do patelni. Gotuj krótko, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję. Dopraw do smaku.