01 -
W dużej misce połącz masło orzechowe i twaróg. Miksuj około dwóch minut, aż masa będzie gładka.
02 -
Wsyp cukier puder i wlej wanilię do masy. Dokładnie wymieszaj przez minutę lub dwie, aż będzie puszysta i jednolita.
03 -
Delikatnie wmieszaj ubita śmietanę do masy orzechowo-serowej, robiąc to ostrożnie, żeby nie zepsuć struktury.
04 -
W średniej misce wymieszaj pokruszone ciastka digestive z roztopionym masłem. Wciśnij je mocno na dno oraz brzegi foremki 23 cm. Wstaw do lodówki, żeby się zestalił.
05 -
Jednego batona zostaw na wierzch. Pozostałe rozdrobnij i delikatnie wmieszaj do masy.
06 -
Masę wylej na schłodzony spód i wyrównaj wierzch szpatułką.
07 -
Zamiarem pokrusz pozostawionego batona i równomiernie rozsyp go na wierzchu masy.
08 -
Włóż do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc, by masa dobrze stężała.
09 -
Krojąc, namaczaj nóż w gorącej wodzie i osusz, żeby kawałki wyszły równe. Smacznego!