01 -
Mięso mielone dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Smaż na patelni z oliwą do zarumienienia.
02 -
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na osobnej patelni z oliwą przez kilka minut. Dodaj pokrojoną w paski paprykę, smaż chwilę razem. Dodaj kukurydzę i fasolę, duś przez kilka minut.
03 -
Do mięsa dodaj warzywa z patelni oraz passatę pomidorową, smaż razem przez kilka minut, mieszając.
04 -
Mini tortille przetnij na pół i zwiń w rożki, łącząc brzegi wykałaczką.
05 -
Ser żółty zetrzyj na tarce. Do każdego rożka nałóż odrobinę sera, następnie farsz i lekko dociśnij. Na wierzchu umieść kolejną porcję tartego sera.
06 -
Rożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp dodatkowym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut.