Meksykańskie rożki tortilli (Wersja Do Druku)

Wyraziste rożki z chrupiącej tortilli z mięsem, papryką, fasolą i serem, zapiekane na złoto.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Mięso i warzywa

01 - 400 g mięsa mielonego
02 - 1/2 puszki czerwonej fasoli (ok. 120 g)
03 - 1/2 czerwonej papryki
04 - 1/2 szklanki kukurydzy (ok. 80 g)
05 - 1 cebula

→ Dodatki

06 - 150 g passaty pomidorowej
07 - 8 mini tortilli
08 - 150 g sera żółtego
09 - 1 jajko

→ Przyprawy i olej

10 - sól do smaku
11 - pieprz do smaku
12 - słodka papryka w proszku do smaku
13 - ostra papryka w proszku do smaku
14 - odrobina oliwy do smażenia

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Mięso mielone dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Smaż na patelni z oliwą do zarumienienia.
02 - Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na osobnej patelni z oliwą przez kilka minut. Dodaj pokrojoną w paski paprykę, smaż chwilę razem. Dodaj kukurydzę i fasolę, duś przez kilka minut.
03 - Do mięsa dodaj warzywa z patelni oraz passatę pomidorową, smaż razem przez kilka minut, mieszając.
04 - Mini tortille przetnij na pół i zwiń w rożki, łącząc brzegi wykałaczką.
05 - Ser żółty zetrzyj na tarce. Do każdego rożka nałóż odrobinę sera, następnie farsz i lekko dociśnij. Na wierzchu umieść kolejną porcję tartego sera.
06 - Rożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp dodatkowym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Wykałaczki zabezpieczają rożki podczas pieczenia, zapobiegając rozpadaniu się.