Mini serniczki pomarańczowe (Wersja Do Druku)

Małe, kremowe serniczki o wyraźnym pomarańczowym aromacie i delikatnej konsystencji.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Masa serowa

01 - 500 g twarogu sernikowego z wiaderka
02 - 2 jajka
03 - 100 g cukru
04 - 1 łyżka cukru waniliowego
05 - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
06 - Skórka starta z 1 pomarańczy
07 - 2 łyżki soku z pomarańczy
08 - 70 g roztopionego i ostudzonego masła

→ Dodatki

09 - Masło do wysmarowania foremek
10 - Plasterki świeżej pomarańczy do dekoracji

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Przełożyć twaróg do dużej miski. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, mąkę ziemniaczaną, startą skórkę z pomarańczy oraz sok z pomarańczy. Zmiksować na gładką, jednolitą masę. Wlać roztopione i ostudzone masło, ponownie zmiksować do całkowitego połączenia składników.
02 - Foremki do mini serników wysmarować cienką warstwą masła na dnie i bokach. Wlać masę serową, napełniając do około ¾ wysokości.
03 - Piekarnik rozgrzać do 170°C. Foremki ustawić na blasze i piec przez 25 minut, aż wierzch lekko się zezłoci, a masa się zetnie. Po upieczeniu pozostawić serniczki w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na 5 minut, następnie wyjąć i całkowicie ostudzić.
04 - Ostudzone serniczki wyjąć z foremek, ułożyć na talerzu i przyozdobić plasterkiem świeżej pomarańczy.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Do miksowania masy serowej użyj miksera z końcówką do ubijania, by uzyskać gładką konsystencję i uniknąć grudek.