→ Łosoś
01 -
4 filety z łososia (po około 120-180g), pokrojone w kawałki na jeden kęs
02 -
6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin, podzielone na części
03 -
1-2 łyżki drobno posiekanej chipotle w sosie adobo
04 -
2 łyżki miodu + 2 łyżeczki, podzielone na części
05 -
1 łyżka sosu sojowego lub tamari
06 -
Sól i czarny pieprz, według uznania
07 -
1 łyżka octu jabłkowego
08 -
1/2 szklanki świeżej kolendry, posiekanej
09 -
3-4 szklanki ugotowanego ryżu
→ Sałatka z Avocado i Feta
10 -
2 awokado, pokrojone w kostkę
11 -
2 małe ogórki, posiekane
12 -
1 papryczka chili lub jalapeño, pokrojona w plastry
13 -
1/2 szklanki świeżej kolendry, drobno posiekanej
14 -
1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
15 -
1/2 szklanki sera feta, pokruszonego
16 -
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
17 -
1 łyżka soku z cytryny
18 -
1 łyżka soku z limonki
→ Chipotle Mayo
19 -
1/2 szklanki majonezu
20 -
1-2 łyżki drobno posiekanej chipotle w sosie adobo
21 -
2 łyżeczki miodu