Delikatne muffinki z cytryną (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Główne składniki

01 - 60g masła
02 - 3 jajka (rozmiar M)
03 - 60g cukru
04 - 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
05 - 200g mąki pszennej (typ 450)
06 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
07 - Szczypta soli
08 - 200g twarogu półtłustego

→ Dekoracja

09 - 2 łyżeczki cukru pudru

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 180°C (z termoobiegiem 160°C). Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami.
02 - Masło delikatnie rozpuść w rondelku i odstaw na bok, by lekko ostygło.
03 - Jajka, cukier i skórkę z cytryny miksuj przez około 5-6 minut, aż masa zrobi się puszysta. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiej razem i dodaj do masy.
04 - Do masy delikatnie wmieszaj twaróg oraz ciepłe masło. Wszystko dokładnie połącz.
05 - Ciasto przełóż do przygotowanych foremek. Piecz przez 18-20 minut, aż babeczki będą miały złocisty kolor. Po upieczeniu wystudź na kratce i posyp cukrem pudrem.

# Uwagi:

01 - Puszyste muffinki o lekkim, cytrynowym smaku.